Donderdag 11 augustus 2011

't MANESTRATJIE in 1954 ???


Wanneer ze precies het Manestraatje hebben verbreed in Roeselare weet ik niet. Dat moet je vragen aan Etienne Platteeuw, hij woonde en leefde er volop. Over die aloude tijd, de winkels, cafeetjes, het volkse leven, de komst en aftocht van de Duitsers kan hij uren vertellen. Vraag hem te vertellen over zijn vaders winkelkie en we hangen voor een tijdeke aan zijn lippen. Een héérlijke volksvriend en verteller

 

Je kan Etienne, of Tienne Botte nog es gaan beluisteren op onze allerlaatste avond op vrijdag 12 augustus 2011 in het Sterrebos in Rumbeke. Geniet ervan !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 30 juli 2011

NATOURCRITERIUM


Met het natourcriterium werden de ingangen van het parkoers hermetisch afgesloten. Waarom alles hermetisch moet zonder dat je inkijken in de straat is me een raadsel ? U ook ? Het lijkt wel een bezette stad in oorlogsgebied ! Vierwegstraat, Spanjestraat, Germain Hoetstraat, spergebied !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 30 juli 2011

ROND RIJDEN VIA DE ARDOOISESTEENWEG


Met de ambitie van de Stad voor het verkeerscirculatieplan wil men het  verkeer laten rond de stad rijden. Komende van Tielt wordt dit een bocht naar links die leidt naar de kop van de Vaart en dan naar de Zuidkant van de stad.  Wie rechtdoor door de Ardooisesteenweg wil kan onmogelijk nog naar de kop van de vaart  of richting Meensesteenweg, Heilg Hart kliniek, Spil, Roularta, Ieperstraat , kortom naar de zuid-en westkant van de Stad zonder dwars door de Stad te rijden.

 

Alle stadsverlatend verkeer richting Tielt van de zuid en westkant van de Stad dient dan ook een alternatief te zoeken via de autostrade of via de noordkant van het kanaal en de Mandellaan of gewoon de Grote Stadsring te nemen en in een boog rond de Stad te rijden.

Links af de Ardooisesteenweg in komende vanuit de Jules Lagaelaan kan immers nooit meer. Omrijden via Bruanebrug is de toekomst !

 

Deze beslissing is gedragen door de intelligentsia van de Stad met op kop het College van Burgemeester Martens en zijn schepenen en de administratie.  Op die manier wil men Krottegem dichter bij de Stad brengen, de stationsomgeving autoluw maken en toch de mobiliteit bevorderen. Na de verkiezingen zal het dan ook duidelijk zijn dat " het niet zo zal zijn dat men nog van Ten Hove naar de Spil, dwars door de Stad kan rijden ".  Deze uitspraak noteerden we uit de mond van de burgemeester. 

 

Benieuwd om te zien of de bevolking het zo begrepen heeft op die ambitie van Roeselare een grote stad te maken !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 30 juli 2011

TEN HOVE WORDT VERBOUWD


Het stedelijk OCMW  rusthuis Ten Hove in de Handelsstraat wordt volop verbouw. Een deel staat al uitgekleed en een deel onder de grond groeit stilaan omhoog. Kijk maar es.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 30 juli 2011

VERTELAVOND OP 5 AUGUSTUS 2011


Héél mooi onze vertelavonden. Kom maar es genieten. Volgende week is de bloemenman Geert Bonte opnieuw te gast. Ook Etienne Platteeuw ! En nog anderen !

Zaterdag 23 juli 2011

VERTELAVOND OP 29 JULI 2011


Kom maar es genieten van de Zomerse vertelavonden. Bij droog weer op het terras aan het Sterrebos op vrijdagavond om 19.30 uur tot 21 uur. Nog tot vrijdag 12 augustus 2011.  Geniet ervan !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 23 juli 2011

VERTELAVOND MET JIMMY SIERENS


Jimmy Sierens, een naam als een klok in Roeselare. Spontaan, recht voor de raap en met een duidelijk volks pigment.  Jimmy Sierens als jonge man paracommando, aktief bij de missie voor de bevrijding van de Belgen met de Congolese revolutie in 1960, later politie- agent bij de Stad Roeselare, is een volksverteller pur sang.  Geboren in Krottegem kan hij het publiek mateloos boeien met zijn sappige verhalen over het volkse familieleven in een groot gezin waar grootvader meewoonde. Kleurrijk, vol anecdotes, grappen en met een smakelijke glimlach, zo vertelt Jimmy over zijn jeugd en zijn dolle jaren.

 

Op de vertelavond van 22 juli  2011 was hij net terug van de koninklijke défilé waar hij met de oud- paracommando's in een groep van een 50 tal mannen deelnam aan de stoet waar  300.000 of was het 30.000 mensen kwamen naar kijken.  De mensen zijn met hun hart nog bij het militaire en vaderlandse aspect van ons land. Je ziet dat uit de massale belangstelling ondanks het slechte weer.  Deugddoend.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 17 juli 2011

De MUNT GROEIT


Heel wat medioren en senioren - mensen met vermogen dan speciaal - wensen een appartement te kopen in de binnenstad. Het immo- project De Munt biedt een kans. Het complex komt stilaan boven de grond.

 

De stem van de Roeselaarnaars in het caféetje in de buurt  : ' t is niet te verwonderen dat dit De Munt noemt, ze zullen er wel Munt uit slaan, de heren bouwpromotoren  en die van het stadsbestuur die dat allemaal geregeld hebben. " Waarbij een duidelijk gebaar wordt gemaakt. Algemeen gelach in het café.

 

Of zou het dan toch waar zijn, dat het weer wordt zoals overtijd :  dat het rijk volk weer in stad komt wonen !

 

De mooie burgershuizen eind negentiende eeuw en begin deze eeuw waren inderdaad van de rijke burgerij die woonde  rond St. Amand, langs de Hugo Verrieststraat , Jan Mahieustraat, Consciencestraat, Vlamingsstraat, Stationsdreef , - verkaveling baron Deconinck de Merkem , - in de St. Afonsusstraat  achterkant Ooststraat of op onze Lieve Vrouwparochie  in de St. Hubrechtstraat in wat toen noemde Over- Statie. Het zijn heel mooie herenhuizen, de sjieke  villa's van die tijd.

Zondag 17 juli 2011

DE MUNT GROEIT


Het project aan de Munt in het centrum van Roeselare groeit en komt stilaan uit de grond. Daar hoort ook de nieuwe bibliotheek bij pal in het centrum.  Bij het project hoort een ruime ondergrondse parking. Betalend.

 

 

'Voor vele moeders een verkeerde keuze'  zegt een dame mij vandaag.  " Soms moeten we tot twee keer de kinderen voeren om een boek naar de bib te halen. Waarom ze de spreiding over die twee bibliotheken niet behouden hebben is me een raadsel. Ik vind het gewoon een verkeerde keuze van de burgemeester.  Hoe je daar moet geraken in de avondspits, je auto kwijt kunnen onder de grond, zit er in die politiekers  dan geen praktisch verstand ? Van het tijdverlies zullen we maar niet spreken zeker ? Of van wat dat ons zal kosten, want het komt niet uit hunne zak hé, uit de onzen !  "

 

We hebben geluisterd naar wat er leeft op de rommelmarkt van de Zilverberg.

 


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Maandag 11 juli 2011

Vlaanderen zingt - 3


Volop ambiance. En zingen maar !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

| « Vorige pagina | 26 / 44 | Volgende pagina » |