Woensdag 07 september 2011

RODENBACHTOUR WAS EEN SUCCES


Een daverend succes. Dit kan je zeggen van de Roeselaarse Rodenbachtour ingericht door Eddy Lepez met de steun van VTB kultuur Roeselare Gezelle !

Geniet er maar van. Zie ook es op de website van de rodenbachtour !

Méér dan 120 deelnemers, heel wat Engelsen van de partij !

 

Plaats van afspraak was parking Vandenborre in plaats van het Stationsplein. Villa Van tilt en de kermis op het Stationsplein waren reden van de verhuis. Toch héél succesvol.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Woensdag 07 september 2011

MOOIE TENTOONSTELLING STADARCHIEF


Hoe en wat weet ik niet meer precies. Maar het stadsarchief heeft op een originele wijze de glaspartijen een historisch uitzicht gegeven. Goed gedaan ! J Helemaal niet stofferig , zoals je maar al te vaak aan een archief denkt !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Vrijdag 26 augustus 2011

RODENBACHTOUR 2011


Zondag 27 augustus  2011 is het  Rodenbachtour in Roeselare. Een organisatie van Eddy Lepez met de steun van VTB Kultuur Roeselare. Afspraak aan de parking Vanden borre vanaf 9.30 uur op zondagmorgen . Om 11 uur vertrekt het sliert van méér dan 100 wagens richting Brugge waar er in de namiddag een static show is op de markt.  Er zijn ongeveer 60 Engelsen van de partij !

 

Van harte welkom.

Donderdag 25 augustus 2011

HET GROOT ZEGEL VAN DE BELGISCHE STAAT


Binnenkort wordt op 31 augustus 2011 aan de Ronde kom het beeld van  het groot zegel van de Belgische staat onthuld.

 

 

Het arduinen monument versierde vroeger de trapgevel van het Vredegerecht, toen deze rechtbank in de Hazeltstraat was gevestigd, waar nu de appartementen van De Mandel staan. De Hazeltstraat was een kort stukje straat tussen het Polenplein en de Botermarkt.
Het beeld stelt de afbeelding voor van het groot zegel van de Belgisch Staat, met onderaan de Belgische Leeuw bestaande uit een zwart schild met daarop een klimmende leeuw in goud, getongd en geklauwd in rood. Het wapen is gekroond met de koningskroon van België.
In Roeselare zetelde het Vredegerecht aanvankelijk in het stadhuis. In 1926 verbouwde de Stad het voormalig dispensarium voor teringlijders in de Hazeltstraat tot Vredegerecht. Dit gebouw werd eind 1963 afgebroken. Ondertussen waren de diensten van het Vredegerecht overgebracht naar een woning in de H. Consciencestraat 48 op de hoek met de Vlamingstraat en verhuisde het beeld naar het Stadsmuseum.
In december 1987 vond het Vredegerecht een onderkomen op de huidige locatie aan de Ronde Kom”;

Maandag 15 augustus 2011

VILLA VANTILT IN ROESELARE


Stad Roeselare betaalde 130.000 euro uit de stadskas om dit hier te krijgen. Plus nog wat extra kosten die meegaan met de overhead diensten, zoals veiligheid, diensten van de werkplaatsen, gebruik van gebouwen, verwarming, verlichting  enz. Voor de enen weggegooid geld, voor de anderen een goede investering op de stad bekend te maken in Vlaanderen.   Ik blijf zuinig met commentaar. Alleen dit : enkel een stad die wel wat geld heeft kan zich dit permitteren,  of zijn westvlaams : wie het breed  heeft, laat het breed hangen en volgend jaar zijn er verkiezingen. Dat zal zeker nièt meegespeeld hebben.... !

De kleinere stadjes in Vlaanderen zijn tuk op de komst van Vantilt. Voor Roeselare was Dendermonde aan de beurt ! Schrijf het maar op , ook Turnhout, Tongeren, Aalst zullen ooit nog wel es aan de deur van de Villa staan.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Maandag 15 augustus 2011

VILLA VANTILT IN ROESELARE


Van eind juli tot begin september streek Villa Vantilt neer in Roeselare. Een bezette Grote Markt, tot ergernis van de enen, tot vreugde van de anderen.  Wel vrij veel volk in de avonduren op de Grote Markt voor deze goeroe van het info-tainment. In een praatprogramma komen per avond zowat vier bekende of speciale  figuren op de sofa bij Marcel Vantilt. Tussendoor holt hij over en weer naar zijn Marijke, een medewerker die via de sociale media met het grote publiek communiceert  en  vragen en reacties oppikt,. Marcel doet de interview's in een soort ingerichte living met sofa waar ook zowat dertig mensen het publiek vormen.  Vantilt loopt op en af naar de kleine scene  opde Grote Markt om een groep die optreedt voor de grote massa op de Grote Markt  te interviewen. Soms stapt hij ook de Grote Markt  op voor een live kontakt voor een act of een verrassing vanuit het vele publiek dat de avond uitzending volgt. De uitzending is er elke dag maar niet op vrijdag van 22 tot 23 uur . 

Zo kwam de sterktste man van België een kamion voortrekken enz.

 

Maandag 15 augustus 2011

KA ZOOM EN VTM


Feest daar zaterdag laatst 13 augustus 2011 op de markt in Roeselare. De jongeren zenden van VTM streek neer op het Polenplein. Het weer sloeg niet mee. Veel regen ! Toch jeugd op stap.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Donderdag 11 augustus 2011

't MANESTRATJIE in 1954 ???


Wanneer ze precies het Manestraatje hebben verbreed in Roeselare weet ik niet. Dat moet je vragen aan Etienne Platteeuw, hij woonde en leefde er volop. Over die aloude tijd, de winkels, cafeetjes, het volkse leven, de komst en aftocht van de Duitsers kan hij uren vertellen. Vraag hem te vertellen over zijn vaders winkelkie en we hangen voor een tijdeke aan zijn lippen. Een héérlijke volksvriend en verteller

 

Je kan Etienne, of Tienne Botte nog es gaan beluisteren op onze allerlaatste avond op vrijdag 12 augustus 2011 in het Sterrebos in Rumbeke. Geniet ervan !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 30 juli 2011

NATOURCRITERIUM


Met het natourcriterium werden de ingangen van het parkoers hermetisch afgesloten. Waarom alles hermetisch moet zonder dat je inkijken in de straat is me een raadsel ? U ook ? Het lijkt wel een bezette stad in oorlogsgebied ! Vierwegstraat, Spanjestraat, Germain Hoetstraat, spergebied !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 30 juli 2011

ROND RIJDEN VIA DE ARDOOISESTEENWEG


Met de ambitie van de Stad voor het verkeerscirculatieplan wil men het  verkeer laten rond de stad rijden. Komende van Tielt wordt dit een bocht naar links die leidt naar de kop van de Vaart en dan naar de Zuidkant van de stad.  Wie rechtdoor door de Ardooisesteenweg wil kan onmogelijk nog naar de kop van de vaart  of richting Meensesteenweg, Heilg Hart kliniek, Spil, Roularta, Ieperstraat , kortom naar de zuid-en westkant van de Stad zonder dwars door de Stad te rijden.

 

Alle stadsverlatend verkeer richting Tielt van de zuid en westkant van de Stad dient dan ook een alternatief te zoeken via de autostrade of via de noordkant van het kanaal en de Mandellaan of gewoon de Grote Stadsring te nemen en in een boog rond de Stad te rijden.

Links af de Ardooisesteenweg in komende vanuit de Jules Lagaelaan kan immers nooit meer. Omrijden via Bruanebrug is de toekomst !

 

Deze beslissing is gedragen door de intelligentsia van de Stad met op kop het College van Burgemeester Martens en zijn schepenen en de administratie.  Op die manier wil men Krottegem dichter bij de Stad brengen, de stationsomgeving autoluw maken en toch de mobiliteit bevorderen. Na de verkiezingen zal het dan ook duidelijk zijn dat " het niet zo zal zijn dat men nog van Ten Hove naar de Spil, dwars door de Stad kan rijden ".  Deze uitspraak noteerden we uit de mond van de burgemeester. 

 

Benieuwd om te zien of de bevolking het zo begrepen heeft op die ambitie van Roeselare een grote stad te maken !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

| « Vorige pagina | 26 / 45 | Volgende pagina » |