Zaterdag 30 juli 2011

TEN HOVE WORDT VERBOUWD


Het stedelijk OCMW  rusthuis Ten Hove in de Handelsstraat wordt volop verbouw. Een deel staat al uitgekleed en een deel onder de grond groeit stilaan omhoog. Kijk maar es.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 30 juli 2011

VERTELAVOND OP 5 AUGUSTUS 2011


Héél mooi onze vertelavonden. Kom maar es genieten. Volgende week is de bloemenman Geert Bonte opnieuw te gast. Ook Etienne Platteeuw ! En nog anderen !

Zaterdag 23 juli 2011

VERTELAVOND OP 29 JULI 2011


Kom maar es genieten van de Zomerse vertelavonden. Bij droog weer op het terras aan het Sterrebos op vrijdagavond om 19.30 uur tot 21 uur. Nog tot vrijdag 12 augustus 2011.  Geniet ervan !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zaterdag 23 juli 2011

VERTELAVOND MET JIMMY SIERENS


Jimmy Sierens, een naam als een klok in Roeselare. Spontaan, recht voor de raap en met een duidelijk volks pigment.  Jimmy Sierens als jonge man paracommando, aktief bij de missie voor de bevrijding van de Belgen met de Congolese revolutie in 1960, later politie- agent bij de Stad Roeselare, is een volksverteller pur sang.  Geboren in Krottegem kan hij het publiek mateloos boeien met zijn sappige verhalen over het volkse familieleven in een groot gezin waar grootvader meewoonde. Kleurrijk, vol anecdotes, grappen en met een smakelijke glimlach, zo vertelt Jimmy over zijn jeugd en zijn dolle jaren.

 

Op de vertelavond van 22 juli  2011 was hij net terug van de koninklijke défilé waar hij met de oud- paracommando's in een groep van een 50 tal mannen deelnam aan de stoet waar  300.000 of was het 30.000 mensen kwamen naar kijken.  De mensen zijn met hun hart nog bij het militaire en vaderlandse aspect van ons land. Je ziet dat uit de massale belangstelling ondanks het slechte weer.  Deugddoend.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 17 juli 2011

De MUNT GROEIT


Heel wat medioren en senioren - mensen met vermogen dan speciaal - wensen een appartement te kopen in de binnenstad. Het immo- project De Munt biedt een kans. Het complex komt stilaan boven de grond.

 

De stem van de Roeselaarnaars in het caféetje in de buurt  : ' t is niet te verwonderen dat dit De Munt noemt, ze zullen er wel Munt uit slaan, de heren bouwpromotoren  en die van het stadsbestuur die dat allemaal geregeld hebben. " Waarbij een duidelijk gebaar wordt gemaakt. Algemeen gelach in het café.

 

Of zou het dan toch waar zijn, dat het weer wordt zoals overtijd :  dat het rijk volk weer in stad komt wonen !

 

De mooie burgershuizen eind negentiende eeuw en begin deze eeuw waren inderdaad van de rijke burgerij die woonde  rond St. Amand, langs de Hugo Verrieststraat , Jan Mahieustraat, Consciencestraat, Vlamingsstraat, Stationsdreef , - verkaveling baron Deconinck de Merkem , - in de St. Afonsusstraat  achterkant Ooststraat of op onze Lieve Vrouwparochie  in de St. Hubrechtstraat in wat toen noemde Over- Statie. Het zijn heel mooie herenhuizen, de sjieke  villa's van die tijd.

Zondag 17 juli 2011

DE MUNT GROEIT


Het project aan de Munt in het centrum van Roeselare groeit en komt stilaan uit de grond. Daar hoort ook de nieuwe bibliotheek bij pal in het centrum.  Bij het project hoort een ruime ondergrondse parking. Betalend.

 

 

'Voor vele moeders een verkeerde keuze'  zegt een dame mij vandaag.  " Soms moeten we tot twee keer de kinderen voeren om een boek naar de bib te halen. Waarom ze de spreiding over die twee bibliotheken niet behouden hebben is me een raadsel. Ik vind het gewoon een verkeerde keuze van de burgemeester.  Hoe je daar moet geraken in de avondspits, je auto kwijt kunnen onder de grond, zit er in die politiekers  dan geen praktisch verstand ? Van het tijdverlies zullen we maar niet spreken zeker ? Of van wat dat ons zal kosten, want het komt niet uit hunne zak hé, uit de onzen !  "

 

We hebben geluisterd naar wat er leeft op de rommelmarkt van de Zilverberg.

 


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Maandag 11 juli 2011

Vlaanderen zingt - 3


Volop ambiance. En zingen maar !


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Maandag 11 juli 2011

VLAANDEREN ZINGT - 2


Heel wat bekend volk gezien. Geniet ervan en vertel het verder aan je vrienden en kennissen.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Maandag 11 juli 2011

VLAANDEREN ZINGT


Op de Grote Markt van Roeselare op zondagavond 10 juli het gebeuren van Vlaanderen Zingt.

Een 40 tal liedjes van diverse landen, een meezing avond met een gelegenheidskoor , zingen en dansen op de Grote Markt.  Wat we zagen, veel zingende jonge mensen, een polonaisse die werd ingezet, diverse leeftijden die naarmate de avond vorderde ook een dansje waagden, kortom, een sterk einde met volop ambiance.  En ook wat Vlaamse meezingers.


Klik op de foto's voor deze te vergroten

Zondag 10 juli 2011

BEAUTIFUL VOICES


Beautiful voices of the young Americans of Music Abroad singing in het Castle of Rumbeke, friday 8 july. I' ve organised this concert with the support of the team of Flemisch Tourist Board  - VTB Kultuur Roeselare Gezelle -

 


Klik op de foto's voor deze te vergroten

| « Vorige pagina | 26 / 44 | Volgende pagina » |